رکن سوم: ذهنی

اشاره شده در کتاب ثروت هماهنگ نوشته ی جیمز آرتور ری
تصور کنید در اقیانوس هستید و شناگر ماهری هم نیستید. در پشت شما موجی مرتفع شکل می‌گیرد. حالا چه فکری از ذهنتان می‌گذرد؟ آیا فکر می‌کنید چه موج زیبا و هیجان انگیزی؟ به هیچ وجه. مسلماً شما می‌ترسید.
اکنون تصور کنید یک موج سوار حرفه‌ای هستید و‌‌ همان موج به سوی شما می‌آید. اوه خدای من، عالی است. سه متر. چه موجی!

آیا موج تغییر کرده است؟ واضحه که موج‌‌ همان موج است ولی بستگی به برداشت شما از آن دارد. هیچ چیز خوب یا بد نیست تفکر ماست که آن‌ها را خوب یا بد می‌سازد. منظور از ثروت هماهنگ، کنترل و انتخاب احساسات یا عملکرتان در مقابل صرفاً عکس العمل نشان دادن است.
افکار (شما یک ایده دارید)
هیجان (واکنشی پر قدرت نشان می‌دهید و به آنچه فکر می‌کنید، نسبت می‌دهید: (انرژی فعال)
احساس (پیوند بین افکار و احساسات شما ارتعاشی در بدنتان ایجاد می‌کند.)
عملکرد (نسبت به افکار، احساسات و هیجانات خود کاری انجام می‌دهید.)
نتیجه (بفرمایید: آرزوی شما تحت امر من است.)
در هنگام تفکر زنجیره‌ای از وقایع شروع می‌شود، اگر به همهٔ مراحل کاملاً احاطه نداشته باشید با تفکر تنها به جایی نمی‌رسید.

2 thoughts on “رکن سوم: ذهنی

  1. درنا کوچولو says:

    فکر کنم باید از روی بخش انتهایی بنویسم تا بهتر درکش کنم اما گمونم باید برای یه بخش مهمی جا باز کرد رابطه زنجیری افکار / هیجان / احساس / عملکرد که به نتیجه دلخواه می انجامه درست اما یه نکته ایی هست ” توانایی یا مهارت ” موج سوار توانایی و مهارت کافی داره برای برخورد با موج بلند ، اما یه شناگر معمولی ولو با زنجیره ی گفته شده هم می تونه به اون موج فارغ بیاد ؟
    پاسخ: همه چیز به این بستگی دارد که چطور ما اتفاقات را تفسیر می کنیم. اینکه بدانیم خودمان مسئول یافتن آن چه برای رفتن به جلو ضروری است هستیم. وقتی جو را مقصر می دانیم گیر می افتیم، فرمان احساسی و ذهنی مان مثل لاستیک پنچر شده در گل می افتد. هیچ چیز خوب یا بد نیست، تفکر ماست که آنها را خوب یا بد می سازد و این مهمه که اختیار احساسات خود را داشته باشیم.

  2. درنا کوچولو says:

    اوه … دقیقا ! ممنونم از پاسخ فیروزه بانو … همینجوره این حتی چالش فردی من هست “در اختیار داشتن احساسات ” کاهی احساسات تند یا کنترل نشده کار دست ادم میده و تقریبا از خیلی عوامل مخرب بیرونی و تحمیلی می تونه ، تخریب کننده تر باشه ! باید در تفسیر اتفاقات حواسم به احساسم باشه که خیلی ترکتازی نکنه چون ممکنه خطا کنه (:

    پاسخ: ممنون از توجه شما درنا جان.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.